YABANCI DADI & AU PAIR İLE BÜYÜYEN ÇOCUKLAR
Updated: Sep 13, 2021
Türkiye’de Au Pair programı genç ve orta kuşak tarafından yakından takip ediliyor. Gençler henüz lise ve üniversite döneminde yurt dışında dil öğrenmek, yeni kültürleri yaşayabilmek amacıyla Au Pair programını takip ederken daha ileri yaş grubu ise hem bu sistemden yararlanarak çocuklarına yabancı dadı, belki oyun ablası ile yeni kültürler öğretmenin fırsatını kolluyor hem de yetişkin çocuklarına yurt dışı kapılarını aralamaya çalışıyor. Yabancı çocuk bakıcısı olarak görülen Au Pair, aslında çok yönlü zengin bir program. Kültür değişim programı şeklinde tanımlanan Au Pair, çocuklar için yepyeni bir dünyanın kapısından içeriye adım atmak kadar heyecanlı ve yeni bir süreç. Au Pair yani yabancı oyun ablası, çocuk bakıcısı ile büyüyen çocuklar yaşıtlarına göre daha kaliteli bir büyüme süreci geçiriyor. Au Pair in Türkiye olarak bu konuyu biraz detaylandıralım mı?

Yabancı Çocuk Bakıcısı ve Au Pair Sisteminin Çocuklara Etkileri
Yabancı kültürlere yatkın, çok yönlü çocuklar
Türkiye’de Au Pair değişim programı en çok kültürel değişimin çocuk gelişimine etkisi sebebiyle popüler olduğunu biliyor muydunuz? Au Pair’lik yapan gençler de çocuklar da bu gelişimden payını alıyor. Yabancı dadı ile büyüyen çocuklar değişime en hazır oldukları dönemlerde yeni bir kültür ile tanışıyor. Kendi kültürü haricinde farklı kültürlerle haşır neşir olan çocukların sosyal ve yaratıcı zihin anlamında çok yönlü bir gelişime adım attığını bilmekte yarar var. Aileler, bilinçli olarak yabancı oyun ablası, bakıcı tercih ediyor, çocuklarının sosyal ve zihinsel gelişimine önem veriyor.
Özgüveni yüksek, sosyal çocuklar
Çocukların belli bir yaşa kadar sınırlı bir çevreye sahip olduğu aşikâr. Ev, park, akraba üçgeninde büyüyen çocuklar çekingen olabiliyor. Özellikle de kardeşi olmayan çocuklar sosyal çevreyle iç içe bir yaşama sahip değilse içe kapanık, utangaç olabiliyorlar. Yabancı çocuk bakıcısı ve enerjisi yüksek oyun ablaları, çocuklarla gün boyu birebir vakit geçirdiği için çocuklardaki özgüven eksikliğini giderebiliyor. İstatistikler ve ebeveyn gözlemlerine göre Au Pair ile büyüyen çocuklar sosyal gelişim bakımından fark edilir bir özgüvene sahip oluyorlar.
